Tlf 53 57 80 85 - E-mail: uglernesverden@gmail.com

Vores ugler

Her kan du læse en kort beskrivelse af vores tamme ugler og harris høgen, Herdis. 

I fotoalbummet kan du også se billeder af de ugler vi brger til avl, og som vi håber på vil lave mange søde unger. De kommende unger kan bestilles. Gå til Avl og Unger, for at se om vi har fået unger.

Vil du vide mere om uglernes liv og biologi kan du altid booke en oplevelse hos Uglernes Verden!


Molly


Dansk navn: Brilleugle eller brillebjørnsugle
Latinsk navn: Pulsatrix perspicillata

Størrelse: Brilleuglen er en stor ugle og er mellem 43 og 52 cm høje. Hunnerne er størst.
Vægt: Vejer mellem 1075 og 1250 gram 

Udbredelse: Mellem- og Sydamerika
Biotop/levested: Regnskoven med tætte og høje træer. Her er de nemlig i fred for de store rovdyr på jorden og kan herske som top-rovdyr i trætoppene. 
Føde: De lever primært af pattedyr som aber, pungrotter og andre dyr der klatre op i træerne. Endda dovendyr på optil 4 kilo!
Formering: Uglerne formere sig primært fra april til juli, men er forholdene til det kan de yngle hele året, undtagen vinterperioden.

Vidste du, at Brilleuglen er opkaldt efter brillebjønen, som lever i Andesbjergene?

Info fra Handbook of the Birds g the World: https://www.hbw.com/species/spectacled-owl-pulsatrix-perspicillata


 


Grethe


Dansk navn: Hvidmasket Dværghornugle
Latinsk navn: Ptilopsis leucotis

Størrelse: Den hvismaskede dværghornugle er, som navnet antyder en lille ugle. Den bliver typisk ikke mere end 25 cm høj.
Vægt: 200 gram i gennemsnit 

Udbredelse: Central afrika
Biotop/levested: Savanne og tørre skovområder.
Føde: Uglen er ikke krædsen. De lever primært af små pattedyr som gnavere, men tager nærmest alt der løber forbi. Endda krybdyr. 
Formering: Er set yngle fra Januar til September.

Vidste du, at den lille dværghornugle kan skjule sig ved at gøre sig helt tynd så den ligner et stykke bark?

Info fra Handbook of the Birds of the World: https://www.hbw.com/species/northern-white-faced-owl-ptilopsis-leucotis


 


Edit


Dansk navn: Lille Høgeugle
Latinsk navn: Ninox boobook

Størrelse: 27 - 36 cm
Vægt: 146 - 360 gram

Udbredelse: Australien
Biotop/levested: Denne lille ugle er meget fleksibel med sit levested. Den lever i alt fra skove og åbne landområder til byer med megen eller lidt bebyggelse.
Føde: Dens primære føde er insekter, små gnavere, fugle og krybdyr.
Formering: Yngler primært i August - November, dog senere i de sydlige dele af Australien end de nordlige.

Vidste du, at den lille høgeugle snakker meget? Dens lyd er i retning af "bruuk brrruuuuk". 

Info fra Handbook of the Birds oog the World: https://www.hbw.com/species/southern-boobook-ninox-boobook


 


Signe


Dansk navn: Plettet Hornugle
Latinsk navn: Bubo africanus

Størrelse: 40 - 45 cm med et vingefang på 100 til 113 cm
Vægt: Hannen vejer 490 - 620 gram og hunnen 640 - 850 gram.

Udbredelse: Sydafrika
Biotop/levested:  Disse ugler lever i alt fra klippeområder i ørkenen til åbne skovområder
Føde: Hornuglen er oppertunist og æder nærmest alt der løber forbi, det værende, leddyr, små gnavere eller fugle.  
Formering: Yngler primært fra Juli til Oktober.

Vidste du, at Hornuglens horn, ikke er ører? De bruger dem primært til signalering.

Info fra Handbook of the Birds of the World: https://www.hbw.com/species/spotted-eagle-owl-bubo-africanus


 


Herdis


Dansk navn: Harris høg
Latinsk navn: Parabuteo unicinctus

Størrelse: vingefang 90 - 120 cm.
Vægt: 550 - 1200 gram, også her er hunnen størst.

Udbredelse: Syd og Mellemamerika
Biotop/levested:  Områder med meget lidt bevoksning.
Føde: Harris høgen er på ingen måde kræsen. Den tager alt i leddyr, fugle og pattedyr.
Formering: Hunnen lægger 3 til 5 æg som både hunnen og hannen ruger. Ungerne klækker efter cirka 30 dage. Det sker ofte at harrishøgen får to kuld pr år. I dette tilfælde hjælper de gamle unger med at opfostre de nye.

Vidste du, at Harrishøgen ikke er solitær ligesom andre rovfugle? Den kan faktisk leve i familieflokke på optil 20 individer, hvor de jager sammen som gruppe.

Info fra Handbook of the Birds of the World: https://www.hbw.com/species/harriss-hawk-parabuteo-unicinctus


Se hvad der sker!


Få en gratis webshop - NemmeHjemmesider.dk